Roosi 83
+372 58834660
info@fatartukalev.ee

2008 ja 2009 võistkonnad Gallini Cupil Itaalias

TARTU KALEV JALGPALLIAKADEEMIA- OMA NIME VÄÄRILINE

Tartu Kalevi Jalgpalliakadeemia 2008 (U15) ja 2009 (U14) võistkonnad osalesid rahvusvahelisel võistlusel Gallini Cup. Itaalias toimuval turniirile oli kutsutud väga tugevad nii kohalikud kui ka rahvusvahelised akadeemiad. Kokku 32 klubi. Mõlemas vanusegrupis oli 5 Seria A liigasse kuuluvat akadeemiat. Mõistagi oli tegemist absoluutsete maailma tippakadeemiatega. 

U15 loositi gruppi Itaalia Serie A sse kuuluva Parmaga , lisaks kuulusid gruppi Ancona Lumignasso (Itaalia) ja MSK Senec (Slovakia) . 2008 kaotas Parmale 0:3, mängis teise Itaalia klubiga 2:2 ja võitis Slovakia klubi 4:1.

See tagas teisena edasipääsu 16 parema hulka. Pääsu eest feerandfinaali tuli vastu Serie A U15 lipulaev Empoli FC, kes pole Itaalia liigas see hooaeg veel kaotanud. Empoli FC pani kohe gaasi põhja ja kui esimesest ehmatusest olime üle saanud, oli seis 0:2. Lõppseis 0:4 oli igati väärikas tulemus. Seega jäi meile uhkusega võimalus màngida kohtadele 9-16. Järgmine vastane taas Itaalia klubi ASD Caorle-La Salute.

Poisid olid eelmisse mängu jätnud oma jõu, kahjuks ka õnn oli selja pööranud. Vastased karistasid ühe kontraga 0:1 ja võitlesime , valdasime palli rohkem, peale lõime rohkem, aga kahjuks ei suutnud vastaste kaitset lahti muukida, mis kokkuvõttes tähendas kaotust ja 13. kohta turniiril.

U14 grupis oli samuti Serie A sse kuuluv Udinese Akadeemia, Helsinkki PPJ ja Juventuse Akadeemia Limite e Capraia.

U 14 kaotas Udinese Akadeemiale 0:3, võitis Helsinki PPJ 1:0 ja viimases voorus Juventuse Akadeemia Limite e Capraiat 3:1. Viimane mäng oli turniiri tugevam esitus üldse. Paberi peal ei oleks meil varianti ka olnud, aga paber ei mängi ja võtsime üliraske ja võitlusliku võidu 3:1, mis tagas meile koha 16 parema hulgas. 1/8 finaalis ootas meid ees hirmtugev Serblaste Red Star (hilisem võitja). 50 min ja kaotada 0:1 , teades veel ,et olid ka meil paar super võimalust, tekitasid poistes vastakaid tundeid.  Olime üllatusele nii lähedal, aga samas jääme realistiks ja tunnistame vastaste paremust.

U14 mängis pärast seda kaotust kohtadele 9-16. Järgmine vastane Iirimaa Portmarnock. Kindlasti ,mitte kõige parem mäng, aga võit 1:0 ja kokku uskumatuna tunduv 10 koht. Ees vaid kõlavad ja suure ajalooga klubid.

Mõlemad meeskonnad tulevad koju pead püsti ning väga meeldejääva kogemuse võrra rikkamatena. Hooajale minnakse vastu enesekindlalt ja suure innuga. Järjekordselt sai kinnitust asjaolu, et Tartu Kalev Jalgpalliakadeemia ei ole lihtsalt spordiklubi, vaid ka kogukonnaklubi. Tegutseme ühtse kogukonnana ühiste eesmärkide nimel väärtustades sportimist, eeskujulikku käitumist ja meeskonnatööd. Üheskoos nii jalgpalliakadeemia, lapsevanemate kui meeskonnakaaslaste toega annavad noorsportlased endast alati maksimumi ning kõik on võimalik.

 Suure kummarduse teeme lapsevanematele, Tartu linnale, Tartu vallale, Kastre vallale, Kambja vallale ja Luunja vallale, kes leidsid vôimaluse toetada jalgpalliakadeemia algatust osaleda Itaalias rahvusvahelisel turniiril, kus vastasteks maailma tippakadeemiad.